Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronrostad potatis med feta- och äppelröra

Recept på citronrostad potatis med feta- och äppelröra. Potatisen och röran passar bra ihop med carpaccion.

Citronrostad potatis med feta- och äppelröraCitronrostad potatis med feta- och äppelröraCitronrostad potatis med feta- och äppelröra
Recept på citronrostad potatis med feta- och äppelröra. Foto: Emmy Lundström

Ingredienser

  • 2 kgfärskpotatis
  • 1 dlolivolja
  • 2citroner
  • 1 mskflingsalt
  • 1 krukatimjan

Feta- och äppelröra

  • 300 gfetaost
  • 5 dlyoghurt- turkisk
  • 1äpple
  • 1 krukatimjan
  • 1 dlkapris
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skölj och skrubba potatisen. Lägg den i en långpanna och häll över oljan. Skaka om pannan så att potatisen täcks av olja.

  2. Tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk rakt igenom, ca 1 timme. Blanda om då och då så att de inte fastnar i pannan.

  3. Röra: Mixa osten med lite av yoghurten med mixerstav. Rör ner resten av yoghurten. Kärna ur och fintärna äpplet. Hacka timjanen. Blanda ner äpple, timjan och kapris i röran och krydda med salt och peppar.

  4. Skölj citronerna i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda potatisarna med citronskal och flingsalt. Toppa med timjan. Servera potatisen med röran.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström