Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på citronrostad potatis med feta- och äppelröra. Potatisen och röran passar bra ihop med carpaccion.
Sätt ugnen på 150°. Skölj och skrubba potatisen. Lägg den i en långpanna och häll över oljan. Skaka om pannan så att potatisen täcks av olja.
Tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk rakt igenom, ca 1 timme. Blanda om då och då så att de inte fastnar i pannan.
Röra: Mixa osten med lite av yoghurten med mixerstav. Rör ner resten av yoghurten. Kärna ur och fintärna äpplet. Hacka timjanen. Blanda ner äpple, timjan och kapris i röran och krydda med salt och peppar.
Skölj citronerna i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda potatisarna med citronskal och flingsalt. Toppa med timjan. Servera potatisen med röran.