Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på citronripplad yoghurtglass. Baka egna maränger av äggvitorna som blir över eller spara dem i frysen till ett annat tillfälle och använd köpta maränger i glassen.
Blanda grädde, äggulor och sirap i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och blanda ner yoghurten.
Ställ smeten i ett kallt vattenbad tills den kallnat.
Koka upp vattnet och häll det över lemon curden. Rör tills den blivit smidig.
Frys glassmeten i glassmaskin tills den har en krämig konsistens. Rippla i lemon curden och blanda i marängerna. Lägg över glassen i en bunke och ställ den i frysen fram till servering.
Skeda upp glassen i glas och servera med bär.