Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronpicklat ägg

De här picklade äggen är jättegoda till matjessill med gräddfil. De passar också väldigt bra skivade på en knäckemacka med några bitar sill och hackad gräslök eller smörgåskrasse.

Citronpicklat ägg
Citronpicklat ägg
Citronpicklat ägg
Citronpicklade ägg Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4ägg- hårdkokta
  • 1citron
  • 3 dlvatten
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 dlättiksprit (12 %)
  • 0,5 tskgula senapsfrön
  • 12lagerblad

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Skär av 2 bitar av fruktköttet.

  2. Koka upp citronsaft, vatten, socker och ättika och rör tills sockret har lösts upp. Låt kallna.

  3. Skala äggen. Lägg ägg, citronbitar, senapsfrö och lagerblad i en glasburk. Häll på lagen och låt äggen dra i ca 2 tim.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: