Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronpesto

En riktig klassiker, här kryddad med citron. God och fräsch röra som kan användas som tillbehör eller som smaksättare.

Citronpesto
Citronpesto
Citronpesto
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 krukabasilika
  • 2vitlöksklyftor
  • 50 gpinjenötter- rostade i en torr stekpanna
  • 1 dlolivolja
  • 1 dlparmesan- färskriven
  • 1citron- saften och finrivet skal
  • salt
  • svartpeppar- malen

Att strö över

  • 20 gpinjenötter- rostade i en torr stekpanna

Gör så här

  1. Mixa basilika, skalade vitlöksklyftor och pinjenötter.

  2. Häll i oljan flytta över till en skål och vänd i parmesanosten.

  3. Tvätta och riv citronskalet fint. Rör ner citronskalet och pressa i lite av saften.

  4. Smaka av med salt och peppar.

  5. Strö över rostade pinjenötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök