Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronpepparkyckling med somrig sallad och tryffeldressing

Ljuvligt doftande citronkyckling! De kryddiga, lätt utbankande kycklingfiléerna går enkelt att grilla över indirekt glöd, eller ännu enklare i grillpanna. Den saftiga salladen med extra krisp av sockerbönor får fyllig, god umamismak av dressingen, försiktigt smaksatt med tryffelolja.  

Citronpepparkyckling med somrig sallad och tryffeldressingCitronpepparkyckling med somrig sallad och tryffeldressingCitronpepparkyckling med somrig sallad och tryffeldressing
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4minutkycklingfiléer- (500 g)
  • 1citron
  • 1 mskpepparkorn- blandade hela , rosé-, grön- och svartpeppar
  • 1 tsksalt
  • 2 mskolivolja

Sallad

  • 2gemsallad
  • 150 gsockerbönor
  • 1bananschalottenlök
  • 1 dlvatten
  • 1 mskättiksprit- (12 %)
  • 1 mskströsocker
  • 4snackgurkor

Tryffeldressing

  • 0,5 dlsyrad grädde
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 tskdijonsenap
  • 1 tsktryffelolja
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 500 gfärskpotatis
  • 1 dldill- grovt hackad

Gör så här

  1. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Stöt skalet i en mortel tillsammans med pepparn. Blanda med salt. Strö citronpepparsaltet på kycklingfiléerna. Lägg dem i en påse eller form och häll över citronsaft och olja.

  2. Sallad: Bryt loss salladsbladen. Skär bönorna på längden. Skala och skiva löken och lägg i en snabbinläggning av vatten, ättika och socker. Låt stå ca 10 min. Hyvla gurkan med osthyvel.

  3. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  4. Koka potatisen. Stek eller grilla kycklingen ca 4 min på varje sida, tills den är genomstekt. Vänd runt ingredienserna till salladen med cirka hälften av dressingen. Spara 1 msk dill till färskpotatisen. Servera kycklingen med potatis, resten av dressingen och hackad dill.

Vad tyckte du om receptet?

Gör egen citronpeppar

Citronpeppar blir godast hemgjord, gärna med några olika pepparsorter.

Citron har hundratals olika aromämnen som är flyktiga och föränderliga, vilket gör det svårt behålla smaken av citron i färdiga produkter.

Finns det bara svartpeppar hemma går det också bra.