Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronpenne

En pastasallad är alltid praktiskt och omtyckt att ta med i matsäckskorgen. Den här har frisk smak av den italienska kryddblandningen gremolata: citron, vitlök och persilja.

Citronpenne
Citronpenne
Citronpenne
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gpenne- gärna fullkorn
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 stvitlöksklyftor- pressade
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 1 stcitron- stor rivet skal och saft från
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av.

  2. Vispa ihop olivolja, vitlök, persilja, citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.

  3. Blanda dressingen med den nykokta pastan och låt den kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök