Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pavlova med färska bär och hasselnötter

Recept på citronpavlova med smultron, blåbär och hasselnötskross. Pavlova kan verka krångligt men är egentligen en av världens enklaste desserter. Den går dessutom att variera i det oändliga.

Pavlova med färska bär och hasselnötterPavlova med färska bär och hasselnötterPavlova med färska bär och hasselnötter

Ingredienser

  • 1citron
  • 3äggvitor
  • 2 dlströsocker

Smultrongrädde

  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlsmultron

Topping

  • 0,5 dlhasselnötter
  • 1 mskhonung
  • 1 krmflingsalt
  • 1 dlblåbär
  • 0,5 dlsmultron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet, mät till ca 2 msk. Blanda äggvitor, en tredjedel av sockret och citronskalet i en bunke. Börja vispa med elvisp på medelhastighet tills blandningen börjar vitna. Blanda ner resten av sockret, öka visphastigheten och vispa till en fast och smidig marängsmet.

  2. Klicka marängsmeten i sex högar på en plåt med bakplåtspapper, inte för tätt eftersom de lätt fastnar i varandra.

  3. Grädda marängerna mitt i ugnen ca 50 min. Om du vill ha lite torrare maränger kan de gräddas ytterligare ca 10 min och gärna stå kvar i ugnen i eftervärmen. Låt marängerna kallna.

  4. Vispa grädden och blanda med smultronen.

  5. Grovhacka hasselnötterna och rosta dem i en stekpanna tillsammans med honung och salt.

  6. Toppa marängerna med grädde och bär. Garnera med nötsmul.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Alexandra Vikström