Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronpasta med sesamstekt lax

Svårare än så här behöver det inte vara att laga en fräsch pasta. 

Här toppar jag den spagettin med sesamstekta laxkuber, men pastan kan även serveras utan lax.

Citronpasta med sesamstekt lax
Citronpasta med sesamstekt lax
Citronpasta med sesamstekt lax
Ove Lindfors

Citronpasta

  • 1 mskcitronskal- rivet
  • 2 stcitroner- saft från
  • 1 dlolivolja
  • 3 dlparmesan- färskriven
  • 1 krukabasilika- hackad
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald
  • 400 gspaghetti- cirka

Till servering

  • 11,5 dlparmesan- färskriven

Sesamstekt lax

  • 300 glax- färsk, cirka
  • sesamfrö
  • smör- till stekning
  • flingsalt

Gör så här

  1. Citronpastan:
    Vispa ihop citronskal och -saft, olivolja, 2 dl av parmesanosten, basilika och persilja. Smaka av med salt och peppar.

  2. Koka spagettin i lättsaltat
    vatten men häll av kokvattnet ett par minuter före den koktid som anges på förpackningen.

  3. Pastan ska vara mjuk utanpå men ha en hård kärna i mitten.

  4. Häll tillbaka spagettin i grytan och blanda i såsen och resterande (cirka 1 dl) parmesanost. Vänd runt minst en minut för att pastan ska ta smak av
    såsen.

  5. Laxen: Skär laxen i kuber och vänd dem i sesamfrö. Stek laxen
    runtom på medelstark värme i smör. Krydda med flingsalt.

  6. Strö laxkuberna över spagettin och servera tillsammans med resten av osten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök