Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronpasta med parmachips

Parmachipsen känns som en lyxigare, nyttigare och frasigare form av bacon.

Citronpasta med parmachips
Citronpasta med parmachips
Citronpasta med parmachips
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 8parmaskinka- tunna skivor
  • 1 burkcrème fraiche
  • 1citron
  • 0,5hönsbuljongtärning
  • 0,5 dlpinjenötter

Gör så här

  1. Lägg parmaskivorna på ett ugnsgaller med ett bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen på 150 grader i 15-20 minuter.

  2. Ta ut dem och lägg försiktigt på hushållspapper.

  3. Rör ner crème fraichen i en kastrull. Pressa i saften från halva citronen, smaka av så det blir lagom syra.

  4. Smula ner hönsbuljongen och låt allt bli varmt.

  5. Rosta pinjenötterna i en torr och varm stekpanna. Passa noga eftersom det bränner lätt. De ska bara få en fin gyllenbrun färg.

  6. Koka tagliatelle enligt förpackningens anvisningar och blanda med den krämiga citronsåsen.

  7. Servera med frasiga parmachips, rostade pinjenötter och en citronklyfta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök