Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en underbar paj med syrlig citronfyllning. Spritsa på lite vispad grädde och garnera med mynta och rivet citronskal.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till botten.
Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i 10-12 minuter. Ta ut formen och låt den svalna.
Fyllning: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
Separera äggen.
Vispa ihop äggulorna, färskosten och lättströ eller sötströ.
Vispa upp äggvitorna i en separat skål.
Vispa upp grädden.
Rör ner citronsaften och skalet i äggsmeten.
Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält gelatinet i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen. Rör hastigt ner gelatinet i äggulesmeten, vänd i grädden och vänd sist i äggvitan. Blanda ihop till en jämn smet. Häll upp smeten i pajformen och ställ in i kylen minst 5-6 timmar.
Garnera med rivet citronskal, mynta och spritsa på grädden.
Recept från Mitt kök