Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på enkel syrlig citronpaj. Citronpaj serveras gärna med en klick vispad grädde. Pajen går utmärkt att göra dagen före servering.
Blanda mjöl, florsocker och smör, gärna i en matberedare. Vispa upp äggen och häll dem i degen. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Linda in degen i plastfolie, låt den vila i kylen ca 30 min.
Fyllning: Skrubba citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften, mät till 1 dl. Vispa ihop ägg, socker, grädde, citronskal och -saft.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk. Klä en pajform, ca 28 cm i diameter, med degen. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 min.
Häll fyllningen i pajformen och sänk ugnsvärmen till 150°. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills fyllningen har stannat.
Ta ut och låt pajen vila ca 1 timme före servering.