Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronpaj med vispgrädde

En riktigt fräsch och syrlig paj på LCHF-vis som går både lätt och snabbt att baka. Riv över lite citronskal och servera med lättvispad grädde.

Citronpaj med vispgräddeCitronpaj med vispgräddeCitronpaj med vispgrädde
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 200 gmandel- skållad, eller mandelmjöl
  • 100 gsmör

Fyllning

  • 250 gmascarpone
  • 2ägg
  • 1 mskcrème fraiche
  • 0,5 dlsötningsmedel- till exempel Suketter strö
  • 1citron- finrivet skal och saften

Till garnering

  • citronskal- finrivet
  • evmynta- eller citronmeliss

Gör så här

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skålla mandeln och mixa till ett fint mjöl. Lägg över i en skål.

  3. Häll smält smör över mandelmjölet och blanda till en deg. Fodra en pajform, 20-22 centimeter i diameter.

  4. Grädda mitt i ugnen i 8-12 minuter.

  5. Fyllning: Vispa upp mascarponen med en elvisp i en skål. Vispa i ett ägg i taget.

  6. Vispa i crème fraiche, sötningsmedel och sist citronskalet och citronsaften.

  7. Häll upp smeten i pajformen och grädda pajen mitt i ugnen i 10-12 minuter. Ta ut pajen och låt den svalna helt.

  8. Servering: Strö över lite finrivet citronskal. Du kan också garnera med mynta eller citronmeliss om du vill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök