Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt fräsch och syrlig paj på LCHF-vis som går både lätt och snabbt att baka. Riv över lite citronskal och servera med lättvispad grädde.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla mandeln och mixa till ett fint mjöl. Lägg över i en skål.
Häll smält smör över mandelmjölet och blanda till en deg. Fodra en pajform, 20-22 centimeter i diameter.
Grädda mitt i ugnen i 8-12 minuter.
Fyllning: Vispa upp mascarponen med en elvisp i en skål. Vispa i ett ägg i taget.
Vispa i crème fraiche, sötningsmedel och sist citronskalet och citronsaften.
Häll upp smeten i pajformen och grädda pajen mitt i ugnen i 10-12 minuter. Ta ut pajen och låt den svalna helt.
Servering: Strö över lite finrivet citronskal. Du kan också garnera med mynta eller citronmeliss om du vill.
Recept från Mitt kök