Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Filodegen i denna paj gör att det blir en frasig botten som möter den mjuka citronkrämen. Frukten på toppen gör pajen väldigt fräsch.
Sätt ugnen på 180°. Tina filodegen och skär den i fyrkanter som passar en pajform, ca 22 cm i diameter. Smält smöret. Pensla filodegsarken med smör och varva dem åt olika håll i formen. Nagga bottnen med en gaffel.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min tills det är gyllenbrunt. Sänk ugnsvärmen till 160°.
Fyllning: Blanda kondenserad mjölk med citron och äggulor till
en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen i 10–15 min, tills smeten har stannat. Låt den kallna.
Garnera pajen med skivor av mango, filéer av apelsin, grapefrukt och citron, halverade kiwibär samt passionsfrukt. Servera pajen med vaniljglass eller vispad grädde.