Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronpaj i filodeg med mango och citrus

Filodegen i denna paj gör att det blir en frasig botten som möter den mjuka citronkrämen. Frukten på ­toppen gör pajen väldigt fräsch.

Sara Aasum Hultberg
Citronpaj i filodeg med mango och citrus
Citronpaj i filodeg med mango och citrus
Citronpaj i filodeg med mango och citrus
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 10 arkfilodeg- (150 g)
  • 50 gsmör

Fyllning

  • 1 burkkondenserad mjölk- (397 g)
  • 2 dlcitron- pressad
  • 4äggulor

Garnering

  • 1mango
  • 1apelsin
  • 1grapefrukt
  • 1citron
  • kiwi- eller kiwibär
  • 2passionsfrukter

Tillbehör

  • vaniljglass- eller vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Tina filodegen och skär den i fyrkanter som passar en pajform, ca 22 cm i diameter. Smält smöret. Pensla filodegsarken med smör och varva dem åt olika håll i formen. Nagga bottnen med en gaffel.

  2. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min tills det är gyllenbrunt. Sänk ugnsvärmen till 160°.

  3. Fyllning: Blanda kondenserad mjölk med citron och äggulor till

    en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen i 10–15 min, tills smeten har stannat. Låt den kallna.

  4. Garnera pajen med skivor av mango, filéer av apelsin, grapefrukt och citron, halverade kiwibär samt passionsfrukt. Servera pajen med vaniljglass eller vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?