Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baka en syrlig och söt citronpaj till efterrätt eller dessert! Gott till fikat eller efter middagen. Med kokos i pajskalet blir det knäckigt och härligt.
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl, socker, kokos och smör i en matberedare tills det blir en smulig deg. Tillsätt vatten, lite i taget, och arbeta samman tills degen precis går ihop. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
Klä en form med pajdegen, nagga botten och förgrädda den cirka 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader.
Förbered under tiden fyllningen. Tvätta citronerna noga. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa äggulor, ägg och socker några minuter i en skål.
Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal, saft och vispgrädde. Rör tills krämen tjocknat, cirka 15 minuter.
Skär smöret i bitar. Klicka i och rör tills det smält.
Fyll pajskalet med krämen och grädda cirka 20 minuter eller tills fyllningen ”stannat”.
Recept från Mitt kök