Recept av Måns Ranung
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 25g
Protein: 24g
Kolhydrater: 45g
Citronomelett med stuvad svamp och timjan passar till både lunch och middag. Mild och mättande med friskhet av citron.
Vispa ihop ägg, 1 dl vatten och 1 tsk salt. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner hälften i äggsmeten, spara lite till garnering.
Ansa och halvera svampen. Hacka timjanen. Lägg svampen i en stekpanna och fräs utan smör tills det mesta av vätskan kokat in. Häll på grädden och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt puttra tills grädden tjocknat, ca 5 min. Rör i det mesta av timjanen, spara lite till garnering.
Stek fyra omeletter av äggsmeten i 4 tsk smör i omgångar i en stekpanna med släpplättbeläggning. Strö spenat över varje omelett och vik ihop dem.
Häll champinjonsås över omeletterna och strö över det sparade citronskalet och timjanen. Servera genast.
Recept av Måns Ranung