Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronolja

Ringla över fisk, kött eller en god sallad! Gör bara små volymer åt gången. Den öppnade flaskan bör användas inom en vecka, sedan förlorar den sin arom. Förseglad håller den upp til en månad.

CitronoljaCitronoljaCitronolja
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 3citroner- ekologiska
  • 2 dlolivolja- mild

Gör så här

  1. Skrubba citronerna i hett vatten och skala dem med potatisskalare.

  2. Hetta upp oljan till 150 grader.

  3. Lägg i citronskalen och dra kastrullen från värmen. Lägg på locket och låt stå tills oljan svalnat.

  4. Sila och fyll på flaska.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök