Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mumsig mousse med citron och vit choklad. Kanske är detta sommarens fräschaste och enklaste dessert?
Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikro. Låt den svalna något. Vispa vispgrädden medelfast och blanda den med crème fraiche. Vänd ner chokladen och äggulan. Vänd till sist ner pressad citronsaft. Fördela moussen i 4 glas och låt dem stå i kylskåp fram till servering, i minst 1 timme.
Skär nektarinerna i 1–2 cm stora bitar och lägg dem i en skål. Skrubba limen, riv skalet och pressa ut saften. Tillsätt det till nektarinerna. Hacka myntabladen fint och lägg i dem. Strö över råsocker. Blanda runt och låt nektarinerna marinera i minst
15 min.
Fördela de marinerade nektarinerna i glasen och toppa moussen med rostade kokosflakes och myntablad.