Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronmousse med nektariner

Mumsig mousse med citron och vit choklad. Kanske är detta sommarens fräschaste och enklaste dessert?

Citronmousse med nektariner
Citronmousse med nektariner
Citronmousse med nektariner
Foto: ÅSA SWANBERG

Ingredienser

  • 100 gvit choklad
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1äggula
  • 34 mskcitronsaft- pressad

Myntamarinerade nektariner

  • 2nektariner
  • 1lime- skal och pressad saft
  • 10myntablad
  • 4 mskråsocker

Topping

  • kokosflakes- rostade
  • myntablad

Gör så här

  1. Smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikro. Låt den svalna något. Vispa vispgrädden medelfast och blanda den med crè­me fraiche. Vänd ner chokladen och äggulan. Vänd till sist ner pressad citronsaft. Fördela moussen i 4 glas och låt dem stå i kylskåp fram till servering, i minst 1 timme.

  2. Skär nektarinerna i 1–2 cm stora bitar och lägg dem i en skål. Skrubba limen, riv skalet och pressa ut saften. Tillsätt det till nektarinerna. Hacka myntabladen fint och lägg i dem. Strö över råsocker. Blanda runt och låt nektarinerna marinera i minst

    15 min.

  3. Fördela de marinerade nektari­nerna i glasen och toppa moussen med rostade kokosflakes och myntablad.

Vad tyckte du om receptet?