När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
500 gcitroner- ekologiska
200 gapelsiner- ekologiska
2 dlvatten
500 gsyltsocker- ekolgiskt
Gör så här
Skölj citroner och apelsin i ljummet vatten. Skala frukten med potatisskalare. Samla ihop skalen i en liten bunt och skär dem i tunna strimlor.
Foto: Lina Eriksson
citrusmarmelad-recept-1
Skär bort det vita skalet på frukterna. Skär fruktköttet i mindre bitar.
Foto: Lina Eriksson
citrusmarmelad
Koka upp skal, fruktkött och vatten i en kastrull utan lock. Sjud ca 20 min.
Foto: Lina Eriksson
citrusmarmelad-med-apelsin
Tillsätt syltsockret. Koka upp under omrörning. Sjud marmeladen ca 5 min. Häll upp i väl rengjorda burkar. Sätt på lock. Förvara svalt. Håller ca 3 månader.
Foto: Lina Eriksson
apelsinmarmelad-citron1
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,9 · 171 röster)
4 marmeladtips:
• Med syltsocker blir marmeladen bra varje gång, och man behöver inte göra marmeladprov.
• Välj mogna fasta frukter, helst ekologiska.
• Koka först frukt utan socker, så att frukten saftar sig. Se punkt 3.
• Rengör burkar och lock väl. Ställ in dem i ugnen på 100° ca 15 min.