Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på marinerade kycklingspett. Kycklingen, som får frisk smak av marinaden, är enkel och lättlagad.
Putsa kycklingfiléerna och skär varje filé i 3–4 bitar på längden. Lägg filéerna i 1–2 tjocka plastpåsar. Blanda marinaden och häll hälften över filéerna. Gnugga runt så att marinaden fördelar sig. Låt marinera 3–4 timmar. Spara resten av marinaden till serveringen.
Sätt ugnen på 250°. Häll upp kycklingen i en långpanna med bakplåtspapper i. Stek kycklingen 8–10 min mitt i ugnen. Kyl och ställ kallt.
Servering: Trä kycklingen på spett och lägg upp på fat. Ringla resten av dressingen över.