Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronmarinerade ägg - super till köttbullar eller räkor

Pepparrot och citron ger äggskivorna en frisk smak med sting. Goda till både räkor och köttbullar.

Citronmarinerade ägg - super till köttbullar eller räkor
Citronmarinerade ägg - super till köttbullar eller räkor
Citronmarinerade ägg - super till köttbullar eller räkor
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 12ägg- gärna ekologiska
  • 0,5 mskbruna senapsfrön
  • 0,5schalottenlök
  • 1 mskpepparrot- riven
  • 1citron- rivet skal
  • 2 mskcitron- pressad
  • 0,5 dlgräddfil
  • 2 kvistardill
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • inlagd sill
  • räkor
  • potatis- kokt

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen och koka dem 8 ½ min. Skölj äggen i kallt vatten och skala dem. Skiva dem med äggskivare och lägg ut på ett fat.

  2. Rosta senapsfröna i en torr, het stekpanna. Skala och finhacka löken. Strö senapsfrön, lök, pepparrot och citronskal över äggskivorna. Häll över citronsaft och klicka på gräddfil. Garnera med dill och strö på salt.

    Foto: Charlie Drevstam

    citronmarinerade-ägg

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du alla Paul Svenssons julrecept

Kocken Paul Svensson grillar traditionell julmat men vill skruva på proportionerna. Det här är ett av de recept som tillhör hans noga utvalda julbord med fler gröna inslag och renare smaker! För hela julbordet, se recept nedan: