När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
12ägg- gärna ekologiska
0,5 mskbruna senapsfrön
0,5schalottenlök
1 mskpepparrot- riven
1citron- rivet skal
2 mskcitron- pressad
0,5 dlgräddfil
2 kvistardill
2 krmsalt
Tillbehör
inlagd sill
räkor
potatis- kokt
Gör så här
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen och koka dem 8 ½ min. Skölj äggen i kallt vatten och skala dem. Skiva dem med äggskivare och lägg ut på ett fat.
Rosta senapsfröna i en torr, het stekpanna. Skala och finhacka löken. Strö senapsfrön, lök, pepparrot och citronskal över äggskivorna. Häll över citronsaft och klicka på gräddfil. Garnera med dill och strö på salt.
Foto: Charlie Drevstam
citronmarinerade-ägg
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,6 · 13 röster)
Här hittar du alla Paul Svenssons julrecept
Kocken Paul Svensson grillar traditionell julmat men vill skruva på proportionerna. Det här är ett av de recept som tillhör hans noga utvalda julbord med fler gröna inslag och renare smaker! För hela julbordet, se recept nedan: