Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronmarinerad torsk med bönor och sardelldressing

Recept på citronmarinerad torsk med bönor. En god dressing med sardell och vitlök hälls över strax före servering.

Citronmarinerad torsk med bönor och sardelldressingCitronmarinerad torsk med bönor och sardelldressingCitronmarinerad torsk med bönor och sardelldressing
Citronmarinerad torsk med bönor och sardelldressing Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 400 gtorskfilé- (MSC-märkt)
  • 1 mskcitron- pressad, + 1 msk
  • 1citron- rivet skal
  • 2 mskolivolja- + 1 msk olivolja
  • 300 gpotatis- kokt
  • 250 gbönor- gröna
  • 12körsbärstomater
  • 0,5 dloliver- svarta
  • 4sardellfiléer
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dela fisken i fyra portionsbitar. Lägg dem i en form. Blanda 1 msk citronsaft och rivet citronskal. Häll blandningen över fisken.

  2. Skär potatisen i bitar. Förväll bönorna och låt rinna av. Halvera körsbärstomaterna. Blanda potatis, bönor, tomater och oliver.

  3. Hacka sardellerna, skala och pressa vitlöken och blanda med 2 msk olivolja och 1 msk pressad citron.

  4. Ta upp fiskbitarna ur marinaden, salta och peppra. Stek fisken i 1 msk olivolja 2-3 min per sida. Servera den nystekta fisken med bönsalladen och ringla över dressing.

Vad tyckte du om receptet?