Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronmarinerad kyckling med fänkåls- och tomatquinoa

Quinoa är en ört som finns i färgerna svart, röd och vit. Den är rik på protein, vitaminer, mineraler och andra nyttiga näringsämnen, samtidigt som fetthalten  är låg.

Citronmarinerad kyckling med fänkåls- och  tomatquinoaCitronmarinerad kyckling med fänkåls- och  tomatquinoaCitronmarinerad kyckling med fänkåls- och  tomatquinoa
Foto: Fotograf Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfiléer
  • 1citron- rivet skal
  • 3 mskcitron- pressad + 2 msk pressad citron
  • 1 mskhonung
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 dlquinoa- gärna i olika färger
  • 1fänkål- (250 g)
  • 250 gkörsbärstomater
  • 0,5 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 tskcitron- pressad
  • 1 krukadill- grovhackad

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklinglårfiléerna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Blanda citronskal, citronsaft, honung, salt och peppar. Lägg kycklingen i marinaden och marinera  ca 15 min. Trä upp kycklingen på spett.

  2. Skölj quinoan noga i hett vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Om du kokar olika färger så använd separata kastruller. Skiva fänkålen tunt och halvera tomaterna.

  3. Hetta upp en stekpanna med olja, fräs tomaterna hastigt så att de blir lite mjuka, tillsätt fänkål och quinoa, smaka av med salt, peppar och citronsaft. Strö över dill och rör om.

  4. Stek eller grilla kycklingspetten ca 7-10 min runtom tills de är genomstekta. Servera med quinoa och en klyfta citron.

Vad tyckte du om receptet?