Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Citronmarinerad kronärtskocka är bara så gott! Servera den gärna varm eller ljummen, den är godast så.
Skär av skaftet på kronärtskockorna. Ta bort nästan alla blad. Dela kronärtskocksbottnen i fyra delar.
2 Skär bort allt skägg men låt gärna något blad finnas kvar. Lägg dem i kallt vatten med lite pressad citron så att de inte mörknar.
Koka kronärtskockan i lättsaltat vatten tills de är mjuka, det tar cirka 15 minuter.
Gör under tiden marinaden. Blanda pressad citron, olivolja, pressad vitlök, citronskal, salt och peppar till en marinad.
Låt kronärtskockorna rinna av och lägg dem på ett litet uppläggningsfat. Häll marinaden över de varma kronärtskockorna och servera dem genast.
Recept från Mitt kök