Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronlinguine och basilika

Det enkla är många gånger det goda. När tiden tryter är den färska pastan många gånger räddaren i nöden. Enkelt och snabblagat! Tänk på att använda ekologisk citron.

Citronlinguine och basilika
Citronlinguine och basilika
Citronlinguine och basilika
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400500 glinguine- färsk
  • 2citroner- pressad saft
  • 1 mskcitronskal- rivet
  • 1 dlolivolja
  • 2 dlparmesan- riven, ca
  • 1 krukabasilika- hackad
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Till servering

  • parmesan

Gör så här

  1. Vispa ihop citronsaft, skal, olivolja, parmesanost, basilika och persilja. Smaka av med salt och peppar.

  2. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningen. Häll av kokvattnet.

  3. Häll tillbaka pastan i grytan och blanda noga med såsen. Vänd runt någon minut för att pastan ska ta smak av såsen. Servera med extra parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök