Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronlemonad

Lemonaddryck är mycket läskande och innehåller nyttigt C-vitamin. Välj gärna ekologiska citroner.

CitronlemonadCitronlemonadCitronlemonad

Ingredienser

  • 1 kgcitroner- (ca 6 st) ekologiska
  • 1 lvatten
  • 67 dlströsocker

Tillbehör

  • istärningar
  • citronskivor

Gör så här

  1. Skölj citronerna. Skala dem tunt med potatisskalare. Pressa saften och gröp ut så mycket som möjligt av fruktköttet. Blanda saft och skal i en stor bunke eller burk.

  2. Koka upp vatten och socker och rör så att sockret löser sig. Häll det varma sockervattnet över citronerna och låt dra ett dygn i kyl.

  3. Sila lemonaden genom finmaskig sil och häll upp på flaskor. Förvara i kylen.

  4. Blanda saften och frys in, ta med till stranden och låt tina under tiden du dricker, så ­håller den sig kall länge. Servera gärna med is och citronskivor.

Vad tyckte du om receptet?