Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronlax med rosmarin

Snabblagad laxgryta med smak av citron och rosmarin.

Citronlax med rosmarin
Citronlax med rosmarin
Citronlax med rosmarin
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- skinn- och benfri
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 mskvetemjöl
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1 tskrosmarin- hackad och färsk eller torkad
  • 0,5citron- rivet skal och pressad saft
  • 0,5 dlsvarta oliver

Tillbehör

  • potatis- kokt
  • spenat

Gör så här

  1. Skär laxen i stora tärningar. Skala och hacka vitlöken.

  2. Bryn laxen runt om i olja i en stekpanna. Salta och peppra.

  3. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta.

  4. Lägg i lax och vitlök. Låt allt sjuda ca 3 min. Strö över citronskal, oliver och ev färsk rosmarin. Servera med potatis och spenat.

Vad tyckte du om receptet?