Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lax i en krämig sås med smak av soltorkad tomat. Pesto arrabiata är en pesto gjord av soltorkade tomater, paprika och chili.
Skär laxen i 4 bitar. Skala och finhacka löken. Finhacka chorizon. Finriv osten.
Stek laxen hastigt i 1 msk olja i en medelvarm stekpanna. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm citronpeppar. Ta upp laxen på ett fat.
Fräs lök och chorizo i 1/2 msk olja i ca 3 min. Rör i pesto, grädde, 2 dl vatten, parmesanost, 1/2 tsk salt och 2 krm -citronpeppar. Låt såsen sjuda i 2 min. Rör ner spenaten i såsen och låt den sjunka ihop. Lägg laxen i såsen.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Finriv skalet och strö det över laxen. Pressa över 1 msk saft.
Sätt på ett lock och sjud vidare i 3–4 min tills laxen är nätt och jämnt klar, den får gärna vara lite rosa i mitten.
Servera laxen med sås och gryn.