Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rosmarintwisten passar även bra att servera till exempelvis grillad fisk eller till lamm.
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär citronen i bitar. Dela vitlöken i klyftor.
Hetta upp smöret i en liten gryta. Bryn kyckling och vitlöksklyftor runt om ca 3 min. Tillsätt honung och vin. Låt puttra ca 5 min under lock. Tillsätt citron och puttra ytterligare ca 5 min. Kycklingen är färdig vid 70° innertemperatur, använd gärna stektermometer.
Sätt ugnen på grill 225º. Linda en skiva parmaskinka runt varje rosmarinkvist. Lägg kvistarna på en plåt med bakplåtspapper.
Skölj potatisen väl och skär den i tunna skivor, använd gärna mandolin. Hetta upp lite av oljan i en stor stekpanna. Stek potatisskivorna i omgångar tills de blir knapriga och gyllenbruna, ca 3 min per sida. Strö över flingsalt.
Sätt in parma- och rosmarinkvistarna mitt i ugnen och låt stå ca 5 min. Värm potatisen i formen vid sidan om.
Lägg upp kycklingen på tallrikarna tillsammans med citron och vitlöksklyftor. Toppa med parma- och rosmarintwist. Garnera med rucolablad och servera med citronskyn och potatis.