Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronkyckling med parma- och rosmarintwist

Rosmarintwisten passar även bra att servera till exempelvis grillad fisk eller till lamm.

Citronkyckling med parma- och rosmarintwistCitronkyckling med parma- och rosmarintwistCitronkyckling med parma- och rosmarintwist

Ingredienser

  • 600 gkycklingfiléer
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1citron
  • 1vitlök- hel
  • 1 msksmör
  • 2 mskhonung
  • 1 dlvitt vin- torrt

Twist

  • 4rosmarinkvistar- stora
  • 4parmaskinka- skivor

Potatis

  • 8potatisar- medelstora (ca 600 g)
  • 3 mskolivolja
  • 2 tskflingsalt

Tillbehör

  • rucolasallad- (1/2 påse rucola)

Gör så här

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär citronen i bitar. Dela vitlöken i klyftor.

  2. Hetta upp smöret i en liten gryta. Bryn kyckling och vitlöksklyftor runt om ca 3 min. Tillsätt honung och vin. Låt puttra ca 5 min under lock. Tillsätt citron och puttra ytterligare ca 5 min. Kycklingen är färdig vid 70° innertemperatur, använd gärna stektermometer.

  3. Sätt ugnen på grill 225º. Linda en skiva parmaskinka runt varje rosmarinkvist. Lägg kvistarna på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Skölj potatisen väl och skär den i tunna skivor, använd gärna mandolin. Hetta upp lite av oljan i en stor stekpanna. Stek potatisskivorna i omgångar tills de blir knapriga och gyllenbruna, ca 3 min per sida. Strö över flingsalt.

  5. Sätt in parma- och rosmarinkvistarna mitt i ugnen och låt stå ca 5 min. Värm potatisen i formen vid sidan om.

  6. Lägg upp kycklingen på tallrikarna tillsammans med citron och vitlöksklyftor. Toppa med parma- och rosmarintwist. Garnera med rucolablad och servera med citronskyn och potatis.

Vad tyckte du om receptet?