Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronkotlett med krämig mathavre

Recept på kotlett med krämig mathavre. Den mjuka getosten är mildare än traditionell chèvre.

Citronkotlett med krämig mathavreCitronkotlett med krämig mathavreCitronkotlett med krämig mathavre
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dlmathavre
  • 600 gkotlett- benfri, i bit
  • 1citron
  • 1 tsksalt
  • 3 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör
  • 1 dlvatten
  • 100 ggetost- mjuk utan kant
  • 150 gsockerärter
  • 1rödlök
  • 0,5 krukaoregano

Gör så här

  1. Koka mathavren enligt förpackningens anvisning.

  2. Skär köttet i 4 bitar på längden. Skölj och riv av skalet på citronen. Pressa ur saften. Gnid in köttet med citronskal, salt och 2 krm peppar. Bryn köttet runt om ca 4 min. Häll på citronsaft och vatten. Puttra ca 10 min.

  3. Dela osten i mindre bitar. Strimla sockerärterna. Skala och skiva löken. Hacka oreganon. Blanda ner ost, sockerärter, lök och oregano i den varma mathavren.

  4. Skär köttet i breda skivor. Servera med citronsky och mathavre.

  5. Ca 460 kcal per portion, 16 g fett, 45 g protein, 33 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?