Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Citronkolor har en fräsch citronsmak. Hemmagjorda kolor i påskägget eller i en skål blir något alldeles extra. Kolan ska stelna i kylen ca 3 timmar före servering.
Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Skär av skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Koka upp citronskal, citronsaft och socker i en kastrull. Låt stå och dra under lock ca 20 min. Hacka chokladen.
Sila av citronskalen och koka upp sockerlagen på nytt. Låt koka på hög värme till 114°. Tillsätt smöret och låt koka till 119°. Ta kastrullen från plattan och tillsätt kokosfettet och därefter den hackade vita chokladen. Mixa till en slät smet med mixerstav. Ser smeten ut att dela på sig kan den vispas kraftigt med elvisp.
Häll smeten i en form, ca 16 x 18 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur och sedan stelna i kylen ca 3 timmar. Skär kolan i ca 2 x 2 cm stora bitar.