Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den italienska klassikern zabaione, fluffigt äggskum, smakar härligt till den inkokta frukten. Päronen kan förberedas någon dag i förväg och förvaras i lagen i kylen.
Päronen
Skala, kärna ur och klyfta päronen.
Koka upp vin, socker, vaniljfrön och citronskalet, som skalats grovt med potatisskalare, i en låg vid panna.
Lägg i päronen och sjud dem sakta några minuter. De ska nätt och jämnt bli mjuka. Tillsätt citronsaften och låt kallna i lagen.
Zabaione
Vispa ihop ägg, äggulor, socker, citronsaft och kanel i en bunke. Ställ bunken över vattenbad med varmt vatten.
Tillsätt vinet, lite i taget. Vispa till en skummig sås över svag värme. Servera genast.
Fördela päronklyftorna i glas. Häll äggskummet över. Garnera gärna med lite strimlad kanelstång eller mörk choklad.
Recept från Mitt kök