Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronknutar med lakritssocker

Drömfika med nya smaker. Läckra bullar med lemon curd-fyllning och lakritstopping. Mums!

Citronknutar med lakritssocker
Citronknutar med lakritssocker
Citronknutar med lakritssocker
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 25 gjäst för söta degar
  • 2,5 dlmjölk
  • 2 krmsalt
  • 1 dlströsocker
  • 0,5citron- rivet skal
  • 7 dlvetemjöl- ca
  • 50 gsmör- rumsvarmt

Fyllning

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskströbröd
  • 1 dllemon curd

Till garnering

  • 25 gsmör- smält
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tsklakrits- raw
  • 0,5 msklakritspulver

Gör så här

  1. Smula jästen i degbunken och lös upp den med mjölken. Tillsätt salt, socker, rivet citronskal och vetemjöl. Tillsätt smöret sist. Arbeta degen smidig i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i minst 30 minuter.

  2. Fyllning: Rör samman smör, socker, ströbröd till fyllningen i en skål. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en rektangel, 30 × 40 centimeter.

  3. Bred på fyllningen och lemon curd på degplattan. Vik degen dubbel från långsidan. Kavla till den och sporra ut 24 remsor, som tvinnas och formas till en knut. Lägg dem i pappersformar på två muffinsbleck. Låt bullarna jäsa under bakduk i minst 30 minuter.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Efter gräddningen penslas de med smält smör. Strö över strösocker blandat med krossad raw lakrits och lakritspulver. Låt svalna på bakgaller.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök