Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Drömfika med nya smaker. Läckra bullar med lemon curd-fyllning och lakritstopping. Mums!
Smula jästen i degbunken och lös upp den med mjölken. Tillsätt salt, socker, rivet citronskal och vetemjöl. Tillsätt smöret sist. Arbeta degen smidig i cirka 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i minst 30 minuter.
Fyllning: Rör samman smör, socker, ströbröd till fyllningen i en skål. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en rektangel, 30 × 40 centimeter.
Bred på fyllningen och lemon curd på degplattan. Vik degen dubbel från långsidan. Kavla till den och sporra ut 24 remsor, som tvinnas och formas till en knut. Lägg dem i pappersformar på två muffinsbleck. Låt bullarna jäsa under bakduk i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Efter gräddningen penslas de med smält smör. Strö över strösocker blandat med krossad raw lakrits och lakritspulver. Låt svalna på bakgaller.
Recept från Mitt kök