Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på citronkladdkaka med frasiga hallon och pistasch. Garnera med frystorkade hallon som finns i välsorterade matbutiker, ibland även i lösvikt.
Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 2 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i övriga ingredienser.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Ta ut och låt kallna i kyl. Vispa grädden fluffig och bred över kakan. Strö över hallon och nötter.
Läs också: