Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronkakor med vanilj

Lättbakade småkakor med smak av citron och vanilj. Kakorna får sitt mönster av en gaffel och går snabbt att baka.

Citronkakor med vaniljCitronkakor med vaniljCitronkakor med vanilj
Citronkakor med vanilj Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlrapsolja
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlflorsocker
  • 1ägg
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 1 tskcitron- pressad
  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Vispa smör, olja, strösocker och florsocker ljust och poröst. Vispa 

    i ägg, citronskal och citronsaft.

  2. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ner mjölblandningen

    i smeten och arbeta snabbt ihop det till en deg. Plasta in degen och låt den ligga i kylen i ca 1 tim.

  3. Sätt ugnen på 175°. Rulla degen till små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till kakorna lite lätt med en gaffel.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 16 min. Låt dem kallna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?