Här nedan hittar du receptet på glasyr:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på citronkakor med glasyr. Degen är lite kletig så den måste kylas ner innan du kavlar och stansar ut kakor och även kylas igen innan kakorna gräddas. Det gör att kakorna håller formen och inte flyter ut vid gräddning.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa smör, socker och färskost fluffigt i ca 5 min med elvisp.
Vispa ner äggulor, ägg, vaniljpulver och citronskal i smeten.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Häll mjölet i smeten och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen på en stor bit plastfolie och forma ihop den till en tjock platta med hjälp av folien. Plasta in och lägg in degen i kyl i ca 2 tim tills den är hård.
Halvera degen. Lägg in den ena biten i kylen så länge. Kavla ut den andra degbiten till en platta, ca 3 mm tjock, på en lätt mjölad arbetsbänk. Tryck ut kakor med stansmått.
Lägg kakorna allteftersom på brickor med bakplåtspapper. Låt stå i kylen i ca 20 min. Sätt ugnen på 200°.
Dra över bakplåtspappret på en plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 7–8 min tills de börjar få lite färg. Ta ut och låt kakorna kallna på galler.
Här nedan hittar du receptet på glasyr: