Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronkaka med vallmofrö

En drömgod citronkaka, fyllig och aromrik med fin syrlighet och överraskande, svarta prickar.

Citronkaka med vallmofrö
Citronkaka med vallmofrö
Citronkaka med vallmofrö

Ingredienser

  • 2 dlmjölk
  • 45 gvallmofrö- blå
  • 250 gsmör- mjukt
  • 2,5 dlströsocker
  • 3ägg
  • 1citron
  • 5 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröda en kakform med hål i mitten.

  2. Blanda mjölk och vallmofrö i en kastrull och värm till kokpunkten. Låt svalna.

  3. Vispa smör och socker mycket poröst. Tillsätt äggen ett i taget.

  4. Riv av citronskalet och spara det till garnering. Pressa ur saften och blanda den i kaksmeten.

  5. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner omväxlande med mjölken.

  6. Häll smeten i formen och grädda på första falsen nerifrån ca 1 tim.

  7. Låt kakan ånga av, stjälp upp den och låt den svalna under formen. Servera den eventuellt garnerad med citronskalet.

Vad tyckte du om receptet?