Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En drömgod citronkaka, fyllig och aromrik med fin syrlighet och överraskande, svarta prickar.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröda en kakform med hål i mitten.
Blanda mjölk och vallmofrö i en kastrull och värm till kokpunkten. Låt svalna.
Vispa smör och socker mycket poröst. Tillsätt äggen ett i taget.
Riv av citronskalet och spara det till garnering. Pressa ur saften och blanda den i kaksmeten.
Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner omväxlande med mjölken.
Häll smeten i formen och grädda på första falsen nerifrån ca 1 tim.
Låt kakan ånga av, stjälp upp den och låt den svalna under formen. Servera den eventuellt garnerad med citronskalet.