Baka med Allt om Mat – baktips i vårt färska nyhetsbrev
Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Citronkaka med fläderglasyr är en enkel sockerkaka med glasyr. Med färska bär och en klick grädde blir det en läcker dessert.
Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg, socker och citronskal fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten med smör och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kallna.
Glasyr: Rör ihop florsocker och flädersaft. Ringla glasyren över kakan.
Servera kakan med bär och lättvispad grädde.
Foto: Lina Eriksson
Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!