Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronkaka med fläderglasyr

Citronkaka med fläderglasyr är en enkel sockerkaka med glasyr. Med färska bär och en klick grädde blir det en läcker dessert.

Citronkaka med fläderglasyrCitronkaka med fläderglasyrCitronkaka med fläderglasyr
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1citron
  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 dlmjölk

Fläderglasyr

  • 2,5 dlflorsocker
  • 3 mskflädersaft- konc

Tillbehör

  • bär- färska
  • grädde- lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Vispa ägg, socker och citronskal fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten med smör och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kallna.

  4. Glasyr: Rör ihop florsocker och flädersaft. Ringla glasyren över kakan.

  5. Servera kakan med bär och lättvispad grädde.

    Foto: Lina Eriksson

Vad tyckte du om receptet?

Baka med Allt om Mat – baktips i vårt färska nyhetsbrev

Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!