Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den mjuka kakan dekoreras med en tjock chokladglasyr och rivet citronskal.
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smör, mjölk, citronskal och citronsaft.
Blanda bakpulver och mjöl och sikta ner i smeten. Häll i smord och bröad form och grädda i 175 grader, 40 minuter.
Låt svalna i formen i 10 minuter och stjälp sedan upp kakan. Koka upp grädden till glasyren. Hacka chokladen och rör ner i grädden.
Låt svalna tills den tjocknar något. Bred över kakan och garnera med citronskal.
Recept från Mitt kök