Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronkaka med chokladglasyr

Den mjuka kakan dekoreras med en tjock chokladglasyr och rivet citronskal.

Citronkaka med chokladglasyr
Citronkaka med chokladglasyr
Citronkaka med chokladglasyr
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 3 stägg
  • 2 dlsocker
  • 0,5 dlmjölk
  • 2 mskcitron- pressad
  • citronskal- rivet av 1 frukt
  • 2 tskbakpulver
  • 3 dlvetemjöl

Glasyr

  • 1 dlvispgrädde
  • 100 gchoklad- mörk
  • citronskal

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smör, mjölk, citronskal och citronsaft.

  2. Blanda bakpulver och mjöl och sikta ner i smeten. Häll i smord och bröad form och grädda i 175 grader, 40 minuter.

  3. Låt svalna i formen i 10 minuter och stjälp sedan upp kakan. Koka upp grädden till glasyren. Hacka chokladen och rör ner i grädden.

  4. Låt svalna tills den tjocknar något. Bred över kakan och garnera med citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök