Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hollandaise är en ljuvligt len och smörig sås som passar bra till fisk och grönsaker. Citronhollandaise är en härlig variant på hollandaise med mer smak av citron och en gnutta kajennpeppar.
Skira smöret och ställ det åt sidan så att bottensatsen sjunker.
Vispa ihop äggulor och citronsaft i en rostfri kastrull eller rostfri bunke.
Sätt kastrullen eller bunken över ett sjudande vattenbad och vispa kraftigt tills gulorna tjocknar.
Ta av kastrullen från värmen. Vispa i det skirade smöret i en fin stråle.
Smaka av med kajennpeppar, salt och vitpeppar. Garnera med rivet citronskal.
Recept från Mitt kök