Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citron­hollandaise - recept

Hollandaise är en ljuvligt len och smörig sås som passar bra till fisk och grönsaker. Citronhollandaise är en härlig variant på hollandaise med mer smak av citron och en gnutta kajennpeppar.

Citron­hollandaise - recept
Citron­hollandaise - recept
Citron­hollandaise - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 3äggulor
  • 0,5citron- saft och finrivet skal
  • 1 krmcajennepeppar
  • salt
  • vitpeppar- malen

Gör så här

  1. Skira smöret och ställ det åt sidan så att bottensatsen sjunker.

  2. Vispa ihop äggulor och citronsaft i en rostfri kastrull eller rostfri bunke.

  3. Sätt kastrullen eller bunken över ett sjudande vattenbad och vispa kraftigt tills gulorna tjocknar.

  4. Ta av kastrullen från värmen. Vispa i det skirade smöret i en fin stråle.

  5. Smaka av med kajennpeppar, salt och vit­peppar. Garnera med rivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök