Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lite pilliga att göra men faktiskt inte svåra. Fina till dopkaffet eller kalaset.
Hacka ihop de båda mjölsorterna, socker och smör, gärna i en matberedare. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter.
Fyllning: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda citronsaft, grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och rör i citronskalet. Låt kallna. Färga eventuellt krämen med lite gul hushållsfärg.
Sätt ugnen på 200°. Dela degen i bitar och tryck ut dem i hjärtformar av aluminium. Fördela krämen i formarna. Kavla ut en liten bit deg i taget, enklast görs det mellan två ark plastfolie. Lägg degen över formarna och skär runt kanten med en liten vass kniv. Ställ formarna på en plåt.
Grädda formarna i nedre delen av ugnen 18–20 minuter. Låt kakorna svalna i formarna innan de knackas loss från formarna och får kallna på galler. Pudra över florsocker vid servering.