Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronhjärtan

Lite pilliga att göra men faktiskt inte svåra. Fina till dopkaffet eller kalaset.

Citronhjärtan
Citronhjärtan
Citronhjärtan
Citronhjärtan Foto: Joel Wåreus

Citronhjärtan

  • 4 dlvetemjöl
  • 1 dlpotatismjöl
  • 1 dlströsocker
  • 200 gsmör

Fyllning

  • 1citron
  • 2 dlvispgrädde
  • 2äggulor
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskpotatismjöl
  • evhushållsfärg- gul

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Hacka ihop de båda mjölsorterna, socker och smör, gärna i en matberedare. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter.

  2. Fyllning: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda citronsaft, grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och rör i citronskalet. Låt kallna. Färga eventuellt krämen med lite gul hushållsfärg.

  3. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i bitar och tryck ut dem i hjärtformar av aluminium. Fördela krämen i formarna. Kavla ut en liten bit deg i taget, enklast görs det mellan två ark plastfolie. Lägg degen över formarna och skär runt kanten med en liten vass kniv. Ställ formarna på en plåt.

  4. Grädda formarna i nedre delen av ugnen 18–20 minuter. Låt kakorna svalna i formarna innan de knackas loss från formarna och får kallna på galler. Pudra över florsocker vid servering.

Vad tyckte du om receptet?