Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrongravad lax med jordärtskockscrème

När laxen är färdiggravad håller den ytterligare 3 dagar i kylen. 

Citrongravad lax med jordärtskockscrème
Citrongravad lax med jordärtskockscrème
Citrongravad lax med jordärtskockscrème
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kglaxfilé- med skinn (som varit fryst minst 2 dygn)
  • 1 mskströsocker
  • 1 msksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 0,5 dldill- grovhackad

Jordärtskockscrème

  • 500 gjordärtskockor
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5citron- rivet skal

Garnering

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Putsa laxen och gnid in socker, salt, peppar och dill. Låt grava 24 timmar i kylskåpet. Skiva tunt och lägg upp på fat med smörgåspapper mellan lagren så att det inte klibbar ihop.

  2. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mixa dem slätt med crème fraiche. Smaka av med citronskal, salt och peppar.

  3. Garnera med smörgåskrasse.

Vad tyckte du om receptet?