Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrongrässoppa med kokosmjölk och tortelloni

Smaka på citrongräset innan det blandas ner i soppan. Är smaken alltför intensiv kan antalet citrongräs halveras.

Citrongrässoppa med kokosmjölk och tortelloniCitrongrässoppa med kokosmjölk och tortelloniCitrongrässoppa med kokosmjölk och tortelloni

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 3citrongräs
  • 2limeblad
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 3 dlvatten
  • 2 dlkokosmjölk- lätt
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskströsocker

Tortelloni

  • 250 gtortelloni fylld med ricotta och spenat

Garnering

  • 1 msksalladslök- skivad

Gör så här

  1. Skala och grovhacka lök, vitlök och citrongräs. Lägg allt i en kastrull tillsammans med limeblad, vin, buljongtärning, vatten och kokosmjölk.

  2. Koka upp och låt sjuda ca 15 min under lock. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten.

  3. Mixa soppan med mixerstav eller matberedare. Sila genom en finmaskig sil ner i en ny kastrull. Låt koka upp och smaka av med salt och socker. Skumma gärna soppan med hjälp av en mixerstav.

  4. Koka tortelloni enligt anvisningen på paketet. Fördela pastan i djupa tallrikar. Häll över soppan och garnera med salladslök. Ca 418 kcal/portion varav ca 16 g fett, 51 g kolhydrater, 17 g protein

Vad tyckte du om receptet?