Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrongräspannacotta med chokladkola och rostad kokos

Citrongräspannacotta med chokladkola och rostad kokos är en festlig dessert. Chokladkolagömman i botten gör pannacottan extra festlig.

Citrongräspannacotta med chokladkola och rostad kokos
Citrongräspannacotta med chokladkola och rostad kokos
Citrongräspannacotta med chokladkola och rostad kokos
Foto: Simon Bajada

Ingredienser

  • 1citrongräs
  • 3 dlvispgrädde
  • 1,5 dlmjölk
  • 1 dlströsocker
  • 2gelatinblad

Chokladkola

  • 50 gchoklad- mörk
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlsirap- ljus

Garnering

  • 0,5 dlkokosflagor- rostade
  • mynta

Gör så här

  1. Chokladkola: Hacka chokladen. Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till en simmig sås, ca 5 min. Häll såsen över chokladen, rör tills den smält. Fördela sme­ten i portionsglas. Ställ i kylen ca 1 timme.

  2. Krossa citrongräset. Koka upp grädde, mjölk, socker och citron­gräs i en kastrull. Låt stå ca 5 min.

  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ta upp dem och smält i den varma gräddblandningen. Sila blandningen. Låt svalna. Häll gräddblandningen försiktigt över chokladkolasmeten. Ställ i kylen att stelna ca 3 timmar.

  4. Garnera pannacottan med rostade kokosflagor och mynta.

Vad tyckte du om receptet?