Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Citrongräspannacotta med chokladkola och rostad kokos är en festlig dessert. Chokladkolagömman i botten gör pannacottan extra festlig.
Chokladkola: Hacka chokladen. Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till en simmig sås, ca 5 min. Häll såsen över chokladen, rör tills den smält. Fördela smeten i portionsglas. Ställ i kylen ca 1 timme.
Krossa citrongräset. Koka upp grädde, mjölk, socker och citrongräs i en kastrull. Låt stå ca 5 min.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Ta upp dem och smält i den varma gräddblandningen. Sila blandningen. Låt svalna. Häll gräddblandningen försiktigt över chokladkolasmeten. Ställ i kylen att stelna ca 3 timmar.
Garnera pannacottan med rostade kokosflagor och mynta.