Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrongräsmargarita

Citrongräsmargarita blir något svagare än originalet, eftersom man använder sockerlag i stället för Cointreau och serverar den on the rocks.

Citrongräsmargarita
Citrongräsmargarita
Citrongräsmargarita
Recept på margarita med citrongrässockerlag. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 cltequila- helst 100 % agave, blanco eller reposado
  • 2 cllime- pressad
  • 2 clcitrongrässockerlag- se recept

Citrongrässockerlag

  • 3citrongräs
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvatten

Garnering

  • 5 cmcitrongräs

Gör så här

  1. Citrongrässockerlag: Skär citrongräsen i bitar och banka på dem med en mortelstöt. Koka upp socker, vatten och citrongräs i en kastrull. Låt sjuda ca 20 min tills cirka hälften av vätskan återstår. Sila bort citrongräset och låt lagen kallna.

  2. Häll alla ingredienser i en shaker fylld med is. Skaka ordentligt.

  3. Sila upp i glas med is och garnera med en bit citrongräs som du bankat till med mortelstöt i ena änden.

Vad tyckte du om receptet?