Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrongräsbrûlée med fruktspett

Lime och citrongräs ger tillsammans en frisk och lätt syrlig smak.

Citrongräsbrûlée med fruktspettCitrongräsbrûlée med fruktspettCitrongräsbrûlée med fruktspett

Ingredienser

  • 2citrongräs
  • 1lime
  • 6 dlvispgrädde
  • 1,5 dlmjölk
  • 1,5 dlströsocker
  • 8äggulor
  • 4 mskråsocker

Fruktspett

  • 1cantaloupeklyfta- (200 g)
  • 1ogenmelonklyfta- (200 g)
  • ananas- färsk (en fjärdedel)

Gör så här

  1. Krossa och skär citrongräsen i bitar. Skölj limen och riv skalet.

  2. Koka upp grädde, mjölk, citrongräs, limeskal och 1/2 dl av sockret under omrörning.

  3. Vispa äggulorna pösigt med resterande socker. Vispa ner den varma gräddblandningen. Låt stå och dra minst 1 timme eller gärna i kylen över natten.

  4. Sätt ugnen på 150°. Sätt in en långpanna med hett vatten på nedersta falsen i ugnen. Sila smeten och fördela den i 8 portionsformar, à 1 1/2 dl. Ställ dem i vattenbadet och grädda ca 40 min tills de precis har stannat.

  5. Lyft upp dem ur vattenbadet och låt svalna. Ställ dem i kylen, gärna till nästa dag. Hit går bra att förbereda.

  6. Servering: Strö råsockret över formarna och bränn av dem med en brännare eller högst upp i ugnen under grillen på högsta värme. Ha ugnsluckan lite på glänt och passa noga.

  7. Skala och skär frukten i bitar. Trä upp dem på små spett. Lägg dem på brûléerna och servera med limesorbet.

Vad tyckte du om receptet?