Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrongranité med färska bär

Somrig, lättsam avslutning på middagen. Ät genast - granitén smälter fort.

Citrongranité med färska bär
Citrongranité med färska bär
Citrongranité med färska bär
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Citrongranité med färska bär

  • 2 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 1citron- finrivet skal och saft
  • 2 dlhalvtorrt vitt vin

Tillbehör

  • 300 ghallon
  • 300 gblåbär

Gör så här

  1. Granité: Koka upp vatten och socker till granitén. Låt lagen svalna till rumstemperatur och tillsätt citronskal, -saft och vin.

  2. Häll lagen i en låg form och ställ in i frysen. Rör i granitén en gång varje timme, tills den är fryst och det har bildats stora iskristaller. Beräkna ca 5 timmar.

  3. Lägg rikligt med bär i botten på kylda glas eller skålar. Lägg på granitén och servera genast innan den smälter.

Vad tyckte du om receptet?