Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citrongranita - syrligt fräsch efterrätt med citron

Sött, syrligt och väldigt uppfriskande efter en lång middag. Har du granita kvar och solen är varm nästföljande morgon kan du göra som folket på Sicilien. Ät nybakade briocher med granita till frukost.

Citrongranita - syrligt fräsch efterrätt med citron
Citrongranita - syrligt fräsch efterrätt med citron
Citrongranita - syrligt fräsch efterrätt med citron
Citrongranita Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 24citroner- gärna ekologiska
  • 5 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 10myntablad

Gör så här

  1. Skölj 1 citron i ljummet vatten. Finriv skalet. Halvera alla citronerna och pressa ut 2 dl saft.

  2. Koka upp vatten och socker tills sockret lösts upp. Rör ner citronsaft och myntablad i sockerlagen. Låt svalna.

  3. Sila ner vätskan i en bunke. Ställ bunken i frysen. Skrapa ner isen runt kanterna när blandningen börjar frysa. Upprepa tills blandningen är jämn utan klumpar, uppskrapad och fryst.

  4. Skrapa granitan och fördela i glas.

Vad tyckte du om receptet?