Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En lättlagad glasstårta med frisk citronsmak. Hackad karamelliserad och saltad nötmix blandas ner i mandelbottnen för att ge ett gott crunch. Garnera tårtan med blommor och blad.
Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till ett skum med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en glansig maräng. Vänd försiktigt ner mandelmjöl och nötmix. Häll smeten i en smord rund form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta bottnen ur formen och diska formen. Låt bottnen kallna. Lägg tillbaka bottnen i formen.
Glass: Skölj citronen i hett vatten. Riv av 1 msk skal och pressa ut 4 msk saft. Vispa grädden fast. Vispa ihop äggulor, florsocker, citronsaft och citronskal i en skål. Vänd ner äggsmeten i grädden. Häll smeten över mandelbotten och frys 8–10 timmar.
Ta glasstårtan ur frysen ca 20 min före servering och ställ i rumstemperatur. Garnera med riven choklad, citronskivor, flagad mandel, blommor och blad.