Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glasstårta med citronsmak. Servera glasstårtan med peach melba-fruktsallad. Ett glas kallt dessertvin passar till.
Ställ burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten. Låt koka under lock 3 timmar till en tjock kolasås. Låt burken svalna ca 15 min.
Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten.
Krossa kexen i en matberedare. Tillsätt socker och smält smör. Tryck ut smulorna i formens botten. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Låt kallna.
Dela äggen. Vispa äggvitorna i separat bunke till ett fast skum. Vispa grädden. Vispa äggulor och socker fluffigt. Tillsätt citronskal och saft. Vänd i creme fraiche, grädde och sist äggvitor i smeten.
Varva citronfyllningen med kolasmet i formen. Avsluta med att ringla kolasmet ovanpå.
Sätt formen i frysen minst 6 timmar.
Ta fram glasstårtan ca 10 min innan den ska serveras. Hyvla eller riv mjölkchoklad över glasstårtan och servera.