Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Citronglassfyllda citroner

Ljuvlig citrondessert i fin förpackning!

Citronglassfyllda citroner
Citronglassfyllda citroner
Citronglassfyllda citroner
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 4,5citroner
  • 1äggula
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 mskcitronsaft- + rivet skal av 1 citron
  • 1 dlvispgrädde
  • 1äggvita

Gör så här

  1. Skär av toppen på 4 av citronerna, och en bit av botten så att citronerna står stadigt. Gröp ur köttet med en grapefruktkniv. Lägg fruktköttet i en sil och samla upp saften i en skål genom att pressa fruktköttet mot silens botten. Spara saften.

  2. Skrubba den sista citronen i hett vatten och riv skalet.

  3. Vispa äggula och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt rivet citronskal och 2 msk saft.

  4. Vispa grädden i en separat skål. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vänd först ner grädden, och sedan äggviteskummet i äggsmeten.

  5. Frys glassmeten i cirka 1 timme och fördela den sedan i citronerna. Ställ in citronerna i frysen igen fram till servering, minst 2 timmar. Frys locken separat.

  6. Strax innan servering, toppa med lite rivet citronskal och sätt på citronlocket.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök