Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ljuvlig citrondessert i fin förpackning!
Skär av toppen på 4 av citronerna, och en bit av botten så att citronerna står stadigt. Gröp ur köttet med en grapefruktkniv. Lägg fruktköttet i en sil och samla upp saften i en skål genom att pressa fruktköttet mot silens botten. Spara saften.
Skrubba den sista citronen i hett vatten och riv skalet.
Vispa äggula och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt rivet citronskal och 2 msk saft.
Vispa grädden i en separat skål. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vänd först ner grädden, och sedan äggviteskummet i äggsmeten.
Frys glassmeten i cirka 1 timme och fördela den sedan i citronerna. Ställ in citronerna i frysen igen fram till servering, minst 2 timmar. Frys locken separat.
Strax innan servering, toppa med lite rivet citronskal och sätt på citronlocket.
Recept från Mitt kök